Vi har fiskat i grumligt vatten

Jo, det är som rubriken säger.

Efter att vi yrkesfiskare tillsammans åkte upp i en husvagn till Dalarna för en kortare fiskeresa har vi faktisk fiskat i grumligt vatten. Bokstavligt talat. Det var nämligen så här att vattnet i den sjö vi fiskade i var grumligare än vanligt. Exakt vad det berodde på visste vi inte, men vi rapporterade in det till berörd Länsstyrelse som gick till botten med problemet.

Vid en första anblick såg vattnet smutsigt ut och Torsten Brändhstråle som jobbat mycket med VA-nät och framförallt avlopp tidigare tyckte att de såg misstänkt ut. Han lanserade idén om att det kanske läckt ut avloppsvatten i den sjö där vi fiskade. Det lät inte helt orimligt tyckte Länsstyrelsen och satte igång med en undersökning, men efter en rejäl sökning av avlopp leksand så kom de fram till att något avloppsvatten inte hade läckt ut i den lilla mysiga sjö där vi fiskade.

Vi fick dock beröm för att vi sa till och Länsstyrelsen tyckte det var bra. Vi fiskade vidare och hade en trevlig resa med mycket fisk om dagarna och sedan en och annan öl framför brasan om kvällarna. Det är sådana mysiga fiskeresor som gör livet värt att leva, tycker vi yrkesfiskare.

Vi fick dock inget svar på varför vattnet var grumligare än tidigare förrän efteråt. Det visade sig att bottenslam hade rörts runt, kanske av någon som fiskat kräftor olovligen, och det hade påverkat hela den lilla sjön som annars är så klar och vacker.

Det är också anledningen till att vi inte nämner namnet på sjön. Det är ett smultronställe som vi helst behåller för oss själva. Inte ens till er kära läsare vågar vi dela med oss av det. Charmen med stället är att det är relativt orört och att vi inte har sällskap av andra fiskare som stör när vi är där och fiskar. Vi ser fram emot fler lugna fiskeresor till vårt alldeles egna smultronställe uppe i Dalarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *