Gammelgäddan Cup är tillbaka

Goda nyheter kära fiskevänner!

Vår klassiska Oktober-trofé som vi kallar Gammelgäddan Cup är tillbaka. Efter två års uppehåll på grund av pandemin kan vi äntligen sjösätta vår klassiska tävling igen. Precis som vanligt tävlar man i par och det är mete som gäller även i år.

För er som inte varit med tidigare kan vi berätta att det är en rolig och populär tävling där vi brukar ha ett 50-tal deltagare. Tävlingen pågår under en hel lördag med start på morgonen och så avslutar vi den under eftermiddagen. Det finns förstås möjligheter att ta paus och vi har en gemensam lunchpaus kring klockan 12. Som traditionen bjuder så ställer sig Lasse P. vid grillen och grillar sin beryktade grillkorv. Gunnel står redo med bostongurka och räksallad i högsta hugg för alla hugade spekulanter.

Tävlingen går ut på att fiska upp den största möjliga fisken och man räknar en fisk per par. Det spelar ingen roll om man får upp en eller hundra fiskar utan det är bara den tyngsta fisken som räknas. Vi har lite ironiskt döpt tävlingen till Gammelgäddan Cup men det är sällan (läs: aldrig) som någon får en sådan på kroken. Normalt sett brukar det vara abborre som nappar.

Årets Gammelgäddan Cup sponsras av Sängfabriken och vinsten blir därför i år två kontinentalsängar som de skänker. Sängarna går givetvis till vinnande par. Redan nu slänger tävlingsledningen in en brasklapp att om ett gift par tävlar ihop och vinner så får de bara en säng och sen lottar vi ut den andra sängen bland övriga deltagare.

Anmälan är nu öppen och anmälan sker genom att man skriver upp sig på en lapp som vi har satt upp i klubbstugan. Det går också bra att kontakta Lasse P. som är en väldigt modern man som nås via både telefon och SMS men även Facebook där man kan skriva ett meddelande till Lasses konto.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.