Vi bygger ännu en brygga

Som ni alla vet så blev ”nya bryggan” som vi kallar den klar för inte så länge sedan. Intresset för att fiska har dock skjutit i höjden och vi har märkt att bryggan inte räcker till för alla som vill meta eller ha sin fiskebåt intill bryggan.

Därför har vi ansökt om pengar från regionen i samband med ett EU-projekt som pågår i våra farvatten. Vår ansökan godkändes då vi angav att syftet är att få fler att intressera sig för friluftsliv i våra trakter och detta tyckte de ansvariga på regionen var lysande.

Vi ville ha bryggan klar så fort som möjligt och tack vare Bosse kom vi i kontakt med en Snickare Gagnef som kunde åta sig att göra jobbet snabbt. Den nya bryggan anlades på kort tid och snickaren byggde så snabbt som han utlovat tillsammans med sitt team.

Nu är bryggan i princip klar och vi får väl diskutera i föreningen vad vi ska kalla den. Nya bryggan är ju redan upptaget. Ett förslag från Bosse är att vi helt enkelt tar och kallar den för metbryggan. Huvudsyftet med den nya bryggan är just mete. Vi har byggt den på en plats där det är förbjudet att åka fram med motorbåtar och vi tycker nog att det blir enklast för alla att veta vad som gäller om vi bara har båtar vid en brygga.

Något som vi är väldigt glada över är att den nya metbryggan är bred och har plats för bänkar och ett fikabord. Om man så vill kan man alltså ta med sig en matsäck och njuta av en fikapaus när man är ute hos oss och metar.

Vi är väldigt tacksamma gentemot regionen för hjälp och stöd med att bygga den här bryggan. Det betyder oerhört mycket för vår förening och alla som jobbar ideellt för att vi ska kunna ha en trevlig fiskeklubb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.