Nu bygger vi ny klubbstuga

Det byggs och det byggs och det byggs här hos Yrkesfiskarna. Man skulle kunna tro att vi är i byggbranschen och inte i fiskebranschen. Men så är det.

Vi är i alla fall väldigt nöjda över att vi har byggt två nya bryggor så nu är det fullt drag hos oss större delen av året. Nästa projekt blir att bygga en ny klubbstuga. Den gamla är sliten och gammal och uttjänt och det känns som att vi verkligen behöver en nystart på den här punkten. Särskilt nu när allt fler vill vara med i gemenskapen så behövs det verkligen en plats där vi kan umgås och hänga, som ungdomarna säger numera.

Därför har vi klubbat att bygget av en ny klubbstuga kommer att påbörjas senare under året. Vi har några detaljer kvar att reda ut. Till exempel planlösningen och om vi ska ha sovsalar eller inte.

I samband med att vi bygger ny klubbstuga så kommer vi att bygga ett tillhörande garage, eller en verkstad kanske man skulle kunna säga, som har plats för flera båtar. Vi behöver bli klara med ett par detaljer kring den byggnaden också. Bland annat funderar vi på om vi ska förse garaget, eller verkstaden om man så vill, med fogfria golv eller inte. Det finns stora fördelar med att lägga ett sådant golv men det kostar också en slant så här behöver vi väga för- och nackdelar mot varandra innan vi fattar ett beslut.

Det blir nog bra i slutänden i vilket fall.

På fiskefronten har det inte hänt så värst mycket att tala om. Jonssons pojk drog upp sin första gädda häromdagen och det kan vara värt att nämna. Pojken, Albin, är åtta år och han strålade som en sol när gäddan fastnade på kroken och han fick hjälp av farsgubben att håva in den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.