God fiskelycka

God afton kära läsare!

Nu har några av oss från yrkesfiskarna varit ute på tur och den här gången tog vi oss till Malmköping där vi fiskade i en sjö som jag tyvärr glömt namnet på, men jag tror att den hette Hosjön eller något liknande.

Vi gav oss ut tidigt på morgonen och bestämde oss för att knäcka några långburk och bara meta i godan ro. Dagen började bra med att vi fick vår första abborre efter en kvart eller liknande. Sedan flöt det på. Redan efter ett par timmar kände vi att vi hade metat på så bra att det var dags att unna oss en lunch.

Vi styrde skutan in mot stranden och började göra upp en eld vid en vackert belägen grillplats på stranden. Där grillade vi våra nyfångade fiskar och njöt av en god lunch i goda vänners lag.

Efter det begav vi oss längre ut på sjön och plockade fram våra kastspön. Här var fiskelyckan inte lika god utan vi bytte plats två-tre gånger innan vi till slut fick till det. När vi hittade en bra plats mitt på sjön lyckades Jonas få till en större fångst. Han fick napp och det visade sig vara en gädda på kroken. Gäddan vägde över fyra kilo så man kan lugnt säga att Jonas tog hem kilotävlingen för dagen.

Efter en lyckad dag begav vi oss till Hotell Malmköping där vi hade bokat sovplats och njöt av en god natts sömn efter en väldigt lyckad fiskedag.

Dagen därpå tog vi faktiskt paus från fisket och passade på att kolla in staden. Malmköping är en stad med ett mycket trevligt centrum och vi hade tur med vädret och mötte ett Malmköping i strålande solsken. Vi satte oss på en uteservering på ett mycket trevligt café och njöt av varsin bakelse samtidigt som vi diskuterade den föregående dagens fiske.

Vi var överens om att vi måste göra flera såna här utflykter och utforska nya fiskevatten i vårt avlånga land.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *