Äntligen kan vi använda bryggan igen

Det har varit en lite tradig vår för alla som velat använda bryggan vid vår klubbstuga eftersom träden bredvid bryggan växt sig alldeles för stora och dels skymt sikten, dels gjort det svårt att ta sig ut på bryggan. Men nu har vi äntligen bokat in en trädbeskärning så alldeles strax kommer bryggan att gå att använda för att fiska precis som vanligt igen.

Det blev en ganska livlig diskussion på vårt senaste möte för medlemmar eftersom det fanns en falang som ville kapa träden helt och ta bort dem. Men de fick mothugg från Gunnar Nilsson som tyckte att de gamla träden är fina och ramar in bryggan och eftersom de alltid har varit där finns ingen anledning att plocka bort dessa nu. Så löd hans kommentar som fördes till protokollet.

En falang under ledning av Sten Bylund och ”Gäddan” Östman som påtalade att det inte går att kapa träd längs strandbrynet hur som helst med tanke på erosionen och att Lantmäteriet eller annan instans bör kontaktas först i så fall. Denna falang fick gehör och när det gick till omröstning tog de hem segern med en klar majoritet. Rösterna räknades till 20 emot att ta bort träden och 9 för.

Men när det gällde trädbeskärning var mötets samtliga 29 medlemmar för och motionen klubbades igenom med ett rungande ja. Nu har stugkommittén fått i uppdrag att kontakta ett företag som kan genomföra trädbeskärningen till en rimlig penning och de tycks ha fått fatt i en seriös aktör som kan åta sig att utföra uppdraget. Exakt när arbetet blir utfört är inte bokat ännu men att det blir inom kort står utom rimligt tvivel.

Mötet avslutades med att ordförande påminde oss alla om vikten att ta med fiskekort när vi fiskar eftersom att det kommer ske fler inspektioner i år enligt vad vi fått höra. Efter avslutat möte serverades smörgåstårta och kaffe och rövarhistorierna om vilka baddare vi alla fått på kroken i våra dagar tog vid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *