En liten berättelse om när det höll på att gå snett

Jaha, näha. Nu har det varit mycket seriösa göromål här på sistone. Renoveringar hit och viktig information dit. Nu är det dags att blanda upp det och vara lite roliga för en stund. Det är dags att bjuda på historien om när Arne, Lasse och Roffe P. var ute och fiskade efter gammelgäddan.

Det var en vanlig tisdag under hösten, säg bortåt november, för det var lite kallt och ruggigt ute. De satt tillsammans i båten och fiskade nära vassen när Roffe P. plötsligt bestämde att det fick vara bra. Han ställde sig upp i båten och fiskade stående med en cigg i mungipan. Som den actionhjälte han är så fick han napp med detsamma och kastade upp en riktig baddare till gädda i båten.

Nu for det sig så illa att Roffe tappade ciggen ner på gäddan och brände fisken. Om det var för att gäddan fick en cigg i ansiktet eller om han bara kämpade för livet på torra land låter vi vara osagt. Men det var här som en säkring gick för Arne. Han tog upp en järnpåk och började veva mot den sprattlande gäddan. Tyvärr träffade han skrovet på båten istället för gäddan och det blev hål i båten. Vattnet började läcka in och det gick undan.

Till råga på allt hoppade gäddan tillbaka ner i vattnet och simmade iväg. Idag finns en legend om att om du ser en gädda med ett brännmärke längs ena fenan så kommer din båt att gå sönder. Det är såklart rent nonsens, eftersom vi ju faktiskt sitter på facit till bakgrunden.

Hur gick det med båten, kanske ni undrar? Jo, våra tre musketörer fick upp den på land och köpte sedan utrustning från en järnaffär stockholm för att laga den. Slutet gott, allting gott. Men någon gädda till middag blev det inte den gången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.