Yrkesfiskarna

Myndigheterna kränker både fiskenäring och enskilda fiskare

2016-11-11 08:43
Skicka sidan Skriv ut PDF

”Det måste bli ett slut på det man skulle kunna kalla ”jakten på den siste yrkesfiskaren”. Isabella Lövin, MP, har fått nya arbetsuppgifter men andra axlar hennes roll och fortsätter svartmåla det svenska fisket, skriver riksdagsledamoten Roland Utbult, KD, där han också kräver ett slut på ovetenskaplig förföljelse av näringen.
Fiskeripolitiken är oerhört viktig. Det handlar om näringsrik föda och en levande kust – vi har den längsta kusten inom EU. Det handlar om arbetstillfällen, om hur vi förvaltar våra tillgångar och om människors välmående på flera plan.
Det är säkert fler än jag som har stått i styrhytten på en fiskebåt och upplevt frihetskänslan när båten stävat ut mot det öppna havet. Ju längre ut på det bottenlösa blå man kommer, desto mindre blir båten och desto större blir havet. Säkert har fler än jag känt sig utlämnad när havet börjar röra på sig och vågorna ska bemästras. Jag minns att jag brukade se på min far i styrhytten på GG 346 Libanon från Öckerö. Han stod helt lugn trots att båten ibland försvann i en djup vågdal för att sedan lyftas upp igen av ett brusande hav.

Läs Roland Utbults debattartikel på Världen idag

 

Sök

Kontakt

Sveriges Fiskares Riksförbund och tidningen Yrkesfiskaren
Tel: 031-12 45 90
Fax: 031 - 24 86 35

 

Besöks- och postadress:
Fiskets Hus
Fiskhamnsgatan 33
414 58 Göteborg

Du är här: Start / Press / Fisket i media / Myndigheterna kränker både fiskenäring och enskilda fiskare